FAQ / UKK

TILAUKSET

Mistä tilaus lähetetään?

Tilaukset lähetetään Suomesta. Emme tällä hetkellä toimita muualle kuin Suomeen.

Koska tilaukseni toimitetaan?

Tilaukset toimitetaan pääsääntöisesti 1-3 arkipäivän kuluessa. Ruuhka-aikoina toimitusaika voi viivästyä.

Haluamani tuote on loppunut. Koska sitä tulee varastoon?

Voit tilata sähköpostiisi ilmoituksen tuotesivun kohdasta "Ilmoita kun saatavilla". Näin saat ilmoituksen heti kun tuote on taas varastossa.

Voinko tilata tuotteita Suomen ulkopuolelle?

Emme valitettavasti toimita tuotteita Suomen ulkopuolelle.

Voinko peruuttaa tilaukseni?

Jos olet jo maksanut tilauksesi ja saanut tilausvahvistuksen, tilaus lähtee käsittelyyn eikä tilaukselle voi enää lisätä eikä poistaa tuotteita tai muuttaa kokoa. Sinulla on kuitenkin 14 päivän palautusoikeus tilauksellesi.

Mihin tilaukseni toimitetaan?

Voit valita toimitustavaksi lähimmän noutopisteen tai kotiinkuljetuksen.
Pääset seuraamaan toimituksen kulkua kun tilauksesi on lähtenyt
varastoltamme.

TIIRIKOINTI

Onko tiirikointi laillista?

Rikoslain 28 luvun 12 a § (24.5.2002/400) mukaan on laitonta pitää hallussaan avainta, tiirikkaa tai muuta välinettä jos voidaan perustellusti epäillä, että sen pääasiallinen käyttötarkoitus on tunkeutua toisen hallinnassa olevaan suljettuun tilaan.

Voiko lukon tiirikoida hiuspinnillä?

Tiirikointi hiuspinnillä tai muulla vastaavalla on mahdollista. Täysin sattumalta ja harjoittelematta emme usko kenenkään saavan minkäänlaista muuten ehjää lukkoa auki. Harjoittelun jälkeen ainakin perinteisen tappihaittalukon voi kyllä avata hiuspinnillä – tai kahdella.

Voiko Abloy-lukon saada auki tiirikoimalla?

Abloyn lukkoja on todella monia erilaisia ja lisää kehittyy kokoajan. Yleensä tätä kysyttäessä viitatataan Abloyn Classic -sarjaan, johon perustuu meidänkin valikoimassa oleva levyhaittalukko.

Joka tapauksessa vanhankin Classic-sarjan lukon avaaminen on rikkomatta aika mahdotonta. Kokeneella lukkosepälläkin voi mennä tovi tuollaisen kanssa ja usein onkin halvempaa porata vanha lukko pois ja vaihtaa samalla uudempi malli tilalle.

Abloy-lukot ovat siis erittäin turvallisia.

Voiko vanhan lipaston tiirikoida auki?

Lipastoja sekä niiden lukkoja on vuosien saatolla myös käytetty lukuisia erilaisia. Helpoimmat saa auki alle minuutissa kun taas haastavimpiin voi mennä aikaa useita tunteja ammattilaiseltakin. Tällöin kyseeseen tulee yleensä koko lipaston hajoittaminen. Lipastojen avaamisessa kannattaa kääntyä paikallisen lukkosepän puheille.

Millainen on hyvä tiirikka?

Yleisenä nyrkkisääntönä on käyttää syvintä koukkua, joka sopii kyseiseen avainväylään. Jos suosikkitiirikka ei toimi, kannattaa käydä läpi loput tiirikat etsien sellaista mikä sopii. Kun avataan yhä useampia lukkoja, alat saada tuntumaa siihen millainen tiirikka sopii mihinkin lukkoon.

Eri tiirikointitavat vaativat myös erilaiset tiirikat. Esimerkiksi sahalaita-tiirikka on suunniteltu avainväyliin, joissa tapit ovat eri korkeuksilla. Sen sahalaitamainen muotoilu mahdollistaa useamman tapin asettamisen kerralla, mikä voi olla tehokasta tietyntyyppisissä lukkoissa. Tämän vuoksi onkin tärkeää tunnistaa lukon tyyppi ja valita oikea tiirikka sen mukaan, mikä parhaiten sopii lukon mekanismiin ja omaan tiirikointityyliin.